Índex de receptes

dissabte, 9 de març del 2013

Pollastre rostit amb prunes

1 pollastre tallat a ¼
2 ceba
1 cabeça d’alls
Una copa de conyac
Una copa de vi blanc
Una branca de canyella
Prunes
Sal, pebre, llorer
Llard (opcional)


Salpebrem el pollastre i l’enrossim en una cassola amb oli (o bé en oli i llard) i reservem.

A la cassola sofregim la ceba tallada en juliana i els alls amb pell, als 3 o 4 minuts afegim la branca de canyella i deixem que el sofregit acabi d’agafar color.

Tornem a posar el pollastre a la cassola i hi aboquem per damunt la copa de conyac i la de vi blanc, deixem que l’alcohol s’evapori (aprox 10 minuts), remenant de tant en tant i afegim aigua o brou de pollastre fins gairebé cobrir-lo. Rectifiquem de sal.

Ara ja deixem que es vagi fent sol, a foc baixet, durant 50m, una hora o  fins que veiem que la carn és tendre. Cal vigilar de tant en tant que el pollastre no es quedi sense aigua, si cal, n'afegim una mica.  Uns 10 minuts abans de tancar el foc afegim les prunes.

Aquest plat val la pena menjar-se’l l’endemà. Molt més gustós!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada